Contactlensaanmeting en -controle

Er zijn drie typen contactlenzen, namelijk vormstabiele contactlenzen, zachte contactlenzen en nachtlenzen. Vormstabiele lenzen zijn onder andere geschikt voor mensen met een hoge cilindersterkte. Deze hoeven niet maandelijks vervangen te worden. Zachte lenzen zitten het meest comfortabel. Deze zijn leverbaar in een daglens, tweeweekse lens en een maandlens. Nachtlenzen draagt u ’s nachts, waardoor u overdag scherp ziet (zonder contactlens of bril).

Onze ervaren specialisten meten uw contactlenzen zorgvuldig aan. Middels onze moderne apparatuur bepalen zij samen met u welke contactlens het meest geschikt is voor u. Dit is van belang om u het beste zicht en comfort te kunnen bieden. Als eerst beoordelen onze specialisten de gezondheid van het oog. Daarnaast maken zij een afbeelding van de oppervlakte van het oog waarmee zij de juiste maat contactlens bepalen.

Voor een contactlensaanmeting vragen wij eenmalig €80,-. Hieronder vallen het vooronderzoek, de instructie voor het inzetten en uithalen van de lenzen, de eerste controles en de eerste sets proeflenzen. Een losse lenscontrole kost €30, welke komt te vervallen bij aanschaf van contactlenzen.

Voor vragen neem gerust contact op met onze optometrist.

 

Contactlens instructie

ZACHTE CONTACTLENZEN INZETTEN/ UITHALEN

 

HARDE/ VORMSTABIELE CONTACTLENZEN INZETTEN/ UITHALEN

 

NACHTLENZEN INZETTEN/ UITHALEN